Wie gaat Rick vervangen?

Vaarwel, Rick. Wie wordt nu de nieuwe leider?

In een meedogenloze vijfde aflevering van The Walking Dead seizoen negen hebben we afscheid moeten nemen van Rick, hét gezicht van de grootste serie ter wereld. Maar, hoe nu verder? Wie neemt de plaats van Rick in als leider van de nieuwe wereld? Zijn geliefde Michonne, fanfavoriet Carol of de wraakzuchtige Negan?

5. NeganI am Negan… of toch niet? De brute dictator heeft Rick en de groep al meerdere keren op hun knieën gekregen. Zal dat dit keer weer het geval zijn? Wij kunnen ons voorstellen dat hij na Maggie’s mentale marteling in aflevering vijf uit is op wraak…

4. Carol

Je had Carol waarschijnlijk niet in deze lijst verwacht. De verbitterde strijder heeft immers gedurende de serie haar best gedaan om mensen te vermijden, en ze was ook zeker niet de meest stabiele persoon in de groep. Toch inspireert ze de mensen om haar heen met haar vechtersmentaliteit. Wat we ook wel leuk zouden vinden: ze is nog een van de weinigen over uit de originele Atlanta-groep.

3. Michonne

Michonne is altijd al de stille kracht geweest van de groep. Ze is sterk, slim en houdt vast aan haar waarden. Aan de andere kant staat ze niet graag in de belangstelling en spreekt ze niet graag in het openbaar. Zal de groep klaar zijn voor een waardige maar stille leider?

2. Daryl

Herinneren jullie nog hoe het dramatische afscheid van Rick begon? Juist, met Daryl. Hij en Rick zaten elkaar de laatste tijd nogal in de weg, wat zelfs leidde tot een gevecht. Zou een rol als de nieuwe leider Daryl de kans geven om zijn beste vriend te eren en hun ruzie goed te maken? De bonus voor Daryl: dan kan hij het ook gelijk op zijn eigen manier gaan doen…

1. King Ezekiel

All hail the king! King Ezekiel is tot nu toe de beste leider gebleken. Hij is slim, kalm en heeft zijn groep twee tot drie jaar veilig en levend gehouden. Bovendien kiezen wij voor elk scenario waarin we meer Jerry kunnen zien! Zullen we The King’s fantasiespel dan maar even vergeten?

Is Rick echt dood?

In de laatste minute van de aflevering maakte de verrassing van Jadis flink wat los. Zij leidde dé grote cliffhanger in. Een aantal oplettende fans vragen zich af of Rick wel echt dood is, want Rick ‘got to the chopper’… Komt de ultieme leider binnenkort weer terug?

Kijk hoe het verhaal verdergaat in een nieuwe aflevering van The Walking Dead, elke zondagnacht om 3.30 uur en dinsdagavond om 22.00 uur.

Meer over The Walking Dead? Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube om niets te missen!

Serie-informatie