The Walking Dead: 13 dingen die je nog niet wist over Daryl

Daryl Dixon mag misschien wel een van de beste dingen aan The Walking Dead zijn, maar er zijn nog veel dingen die je nog niet over hem weet. Leer je favoriete personage nog beter kennen voordat het tweede deel van seizoen 11 op 21 Februari terug is:

 

1. Hij is alleen voor op tv

Verwacht niet dat Daryl Dixon ooit opduikt in de comics, aldus The Walking Dead-bedenker Robert Kirkman. Hij gaf de fans hoop op 1 april 2014 toen hij een grappige stripcover postte met Daryl op de voorkant. Kirkman was er echter snel bij om te benadrukken dat de cover een grap was, in een interview met MTV zei hij dat hij Daryl nooit naar de strips zal brengen. De maker noemde Daryls " enorme populariteit" als de belangrijkste reden dat hij nooit een crossover zal schrijven. Hij legde uit dat ondanks het feit dat de televisieshow gebaseerd is op de comics, de twee zich te veel van elkaar verschillen. Jammer genoeg is Daryl net één van die verschillen.

 

2. Hij is het langst levende personage

Een uitdrukking onder The Walking Dead fans bestaat al bijna net zolang als de serie zelf: "Als Daryl sterft, gaan we rellen." Gelukkig is het nog niet nodig geweest om tot rellen over te gaan. Daryl is zeker niet het enige personage dat speciaal voor tv werd geschreven (Sasha, Beth, en Daryls broer Merle zijn voorbeelden van tv-personages die een grote rol in de serie speelden), maar Daryl heeft het het langst volgehouden van allemaal. Daryl verscheen voor het eerst in de derde aflevering van de serie "Tell It to the Frogs" en heeft trauma na trauma doorstaan. Hij heeft veel dierbare personages aan een gewelddadige dood zien sterven. Maar als je ziet hoe sterk hij er nu nog steeds uit ziet, kun er bijna vanuit gaan dat het goed met hem komt. Laten we hopen dat Daryl overeind blijft staan in het laatste seizoen.

 

3. Je kan zijn welbekende kruisboog zelf ook bezitten

Ja je hoort het goed! Ook jij kunt de enige echte kruisboog van Daryl bezitten. Oké, misschien niet de exacte, maar hetzelfde model (de Horton Scout HD 125) kan gemakkelijk worden besteld bij Amazon. Dit model werd door Daryl gebruikt gedurende de eerste drie seizoenen en werd vervangen door de Stryker kruisboog in de daaropvolgende seizoenen. Dit gebeurde natuurlijk nadat het eerste wapen van Daryl was afgenomen toen de Gouverneur hem gevangennam. Rick heeft zijn Colt Python, Negan heeft Lucille en Daryl zijn iconische kruisboog met dodelijke precisie, recyclebare munitie, en een stille aanval: het is de perfecte wapenkeuze als je bezig bent met het neerhalen van walkers.

 

4. Hij heeft zijn eigen custom motor

Om Daryl nog cooler te maken heeft hij niet alleen een kruisboog en rijdt hij op een motor, hij rijdt namelijk zelfs op een op maat gemaakte motor. Toen acteur Norman Reedus gecast was als Daryl en hoorde dat de producers aan het rondkijken waren voor een motor voor zijn personage, ging Reedus naar een bedrijf waar hij al eens eerder een eigen motor had gekocht. Het bedrijf werkte vanuit daar samen met de producers van The Walking Dead om een motor te maken voor Daryl Dixon. De CB750 Nighthawk uit 1990 werd gekozen en daarna gingen de monteurs aan de slag om de motor uit te deuken, te schuren en te bekrassen zodat hij er versleten uitzag en TWD-proof was. De motor heeft ook een aparte kruisboogsteun en een speciaal bekleed leren zadel. Perfect voor Daryl dus!

 

5. Zijn poncho is geïnspireerd door The Good, The Bad, And The Ugly

Daryls poncho, die nieuw was in seizoen 3, is geïnspireerd door een van de meest beruchte personages aller tijden: Clint Eastwoods The Man with No Name. Eastwoods stille en koppige personage kwam uit een trilogie van westerns van de Italiaanse regisseur Sergio Leone, waarvan The Good, the Bad, and the Ugly uit 1967 de bekendste is. Een van de meest iconische kenmerken van Eastwoods cowboy is natuurlijk de poncho. The Man with No Name is een van de eerste versies van het sterke, stille type in de film waar Daryl op gebaseerd is. De producenten wilden de band tussen Daryl en zijn afkomst benadrukken, dus gaven ze Daryl een poncho die lijkt op de poncho van The Man with No Name.

 

6. Daryl tattoos zijn specialer dan je denkt 

Een kruisboog en motorfiets tatoeage, Daryl heeft alle "stoere jongen" tattoos al gehad. Zijn tatoeages zijn al eerder onthuld in de serie, met name in seizoen 3, waarbij Daryls shirt kapotscheurt en zijn rug tattoo te zien is. Het doel van de opname was om Daryls traumatische opvoeding te benadrukken, maar de fans dachten aan iets anders: wat zouden Daryls duivelse rug tatoeages kunnen betekenen? Volgens Norman Reedus, niet veel. De acteur heeft gezegd dat hij ervoor koos om zijn eigen persoonlijke tatoeages niet te bedekken tijdens de opnames. Reedus heeft naast die op zijn rug, ook nog andere tattoos: hij heeft namelijk de naam van zijn vader (ook Norman) op zijn borst en de naam van zijn zoon "Mingus" op zijn arm.

 

7. Hij heeft de op één na meeste schermtijd van alle personages

Daryl is niet alleen een van de populairste personages onder de fans, maar hij krijgt ook veel aandacht van de camera. Op Rick Grimes na, heeft Daryl behoorlijk wat screen time. Dit is niet alleen een poging om het publiek tevreden te houden, er is nog een andere reden Daryl in zoveel scènes voorkomt. Kirkman zelf heeft gezegd dat Daryl een essentieel onderdeel van de show is en een van de belangrijkste spelers in het plot. Daryls verschijning in de serie is een van de redenen waarom de comics zo veel verschillen van de serie. Dus kortom, Daryl is er niet alleen voor de coole looks, maar wordt ook beschouwd als een van de meest belangrijke onderdelen van de serie door de showrunners zelf.

 

8. Hij is Robert Kirkman's favoriete personage van de serie

Daryl is niet alleen favoriet bij de kijkers, maar heeft ook de seriemaker Robert Kirkman voor zich gewonnen. Kirkman heeft in interviews gezegd dat Daryl zijn favoriete personage in de tv-show is, wat by the way niet betekent dat hij gegarandeerd veilig is in het laatste deel. Het zou zelfs kunnen betekenen dat Daryl juist meer gevaar loopt dan andere personages. Kirkman heeft namelijk gezegd dat wanneer hij juist personages dood die hij mag. In een interview legde hij uit: "Als ik merk dat ik echt gehecht ben aan een personage... dan realiseer ik me dat dat betekent dat de aandacht van het publiek in dat personage extreem hoog is, en ik wil niet dat het verhaal te veel beïnvloed wordt door te veel aandacht te besteden aan dat personage. En daarom heb ik de neiging om ze te vermoorden." Daryl heeft zichzelf al uit heel wat benarde situaties gered en hij heeft het helemaal tot seizoen 11 volgehouden, dus we kunnen erop vertrouwen dat hij (hopelijk) door zal vechten tot het einde.

 

9. Norman Reedus zijn eerste audities waren voor een andere rol

Norman Reedus' auditieproces voor Daryl is misschien wel een van de beste casting verhalen. Reedus heeft gezegd dat hij een grote fan is van AMC-televisieprogramma’s, en na het lezen van het script voor The Walking Dead wist hij dat hij alles moest doen om in de show te komen. Hij vertelde de producers dat hij voor elke rol zou lezen, zolang hij maar in de auditiezaal kon komen. Ze gaven hem een auditieplek voor Merle, wat goed uitpakte want hij mocht meer scenes voor Merle oefenen. Maar wat Reedus al wist, is dat Merle al gecast was, en dat Michael Rooker de rol al had gekregen. Toch ging Reedus door omdat hij dacht dat Rooker misschien niet in staat was om de rol te kunnen spelen, en dat de producenten hem in de plaats overwogen. Nou bleek dat dit niet het geval was, de producers belden Reedus een paar dagen later op vertelden dat hij was gecast voor een geheel nieuwe unieke rol: Daryl Dixon. Hoe dit zo kwam, lees je in het volgende stuk…

 

10. De showrunners creëerden Daryl speciaal voor Norman Reedus

Er is maar een simpele verklaring voor het feit dat Reedus werd gecast zonder ook maar een regel te hebben gelezen voor Daryl: Daryls personage bestond op dat moment gewoon nog niet. Maar de producers waren zo onder de indruk van Reedus' audities dat ze speciaal een broertje schreven voor Merle Dixon, gewoon om de acteur in de show te laten passen. Reedus zei dat hij erachter kwam dat hij een rol in de show had gekregen toen hij naar huis liep in New York City. Toen hij ontdekte dat de legendarische regisseur Frank Darabont een personage speciaal voor hem had geschreven, was hij dolgelukkig. Zo erg zelfs dat hij op straat radslagen begon te maken. Wie had gedacht dat deze last-minute toevoeging aan de show zou eindigen in een van The Walking Deads meest populaire personages?

 

11. Daryl was oorspronkelijk geschreven als een racistische drugsverslaafde

Daryl was oorspronkelijk geschreven als een vijandig tegendraads karakter. In principe was hij bedoeld als een racistische drugsverslaafde. Deze eigenschappen zie je soms nog naar voren komen in seizoen één. Naarmate de serie verder ging, veranderde de acteur zijn personage van iemand die precies op zijn broer leek naar iemand die meer haat toonde over zijn verleden en opvoeding. Kirkman heeft gezegd dat de diepgang van Daryl, waar de fans nu zo van genieten, allemaal te danken is aan de creatieve keuzes van Reedus, dus als je een grote fan bent van het personage van Daryl, dan heb je dat zeker aan de acteur te danken.

 

12. De seriemakers wilden Daryl eerst op mannen laten vallen

Grote fans van Daryl en Carol opgelet, deze relatie was in eerste instantie bijna niet geweest in de serie. Reedus heeft namelijk ooit gezegd dat de seriemakers van plan maken om Daryl om mannen te laten vallen. Dit shepte natuurlijk veel onrust bij de fans die bleven zitten met de vraag: valt Daryl op mannen? Seriemaker Kirkman gaf uiteindelijk in een interview een antwoord. Hij legde uit dat als er iets vanwaar is, Daryl eerder aseksueel is als gevolg van zijn introverte kenmerken. Maar uiteindelijk zei Kirkman dat Daryl gewoon op vrouwen valt. Geen zorgen dus voor de Daryl en Carol shippers! 

 

13. Norman Reedus heeft een speciaal proces om in het Daryl personage te komen

Norman Reedus is misschien wel net zo’n grote fan van Daryl als alle Walking Dead fans.  De acteur heeft een speciaal proces dat hij in de loop van de tijd heeft bedacht om zich voor te bereiden op Daryls scènes. Wat doet hij nou? Hij maakt een ritje op zijn motor en hyped zichzelf op om helemaal "grumpy en grimy" te worden. En als kers op de taart? Keiharde muziek: voor de scenes luistert hij naar Motörhead om in de perfecte Daryl stemming te komen. Volgens hem is het niet zo moeilijk om in Daryls schoenen te staan, aangezien de twee een aantal grote overeenkomsten hebben. Veel van zijn eigenschappen zijn terug te zien zijn in Daryl, bijvoorbeeld dat hij "op een fiets rijdt en mensen vuile blikken geeft." Maar doordat Daryl speciaal voor hem gecreëerd is moet hij toegeven dat dit geen toeval is en dat hij zelf veel eigenschappen in het karakter heeft gebracht.

 

Serie-informatie