Negan’s moord: waarom het Carl zou kunnen zijn

Negan’s moord: waarom het Carl zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan, was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, Daryl,Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij gaan de personages een voor een voor je langs. Dit keer: Carl.

Moed

Carl is de jongste telg van de familie, het kind van de groep, de kindsoldaat. Hij is opgegroeid in een wereld vol walkers, dood en verderf. Dit heeft het gevolg dat de moedige Carl soms wat onmenselijk overkomt, want: “Just survive somehow.” Toch probeert hij in de verdorven wereld waar hij in leeft alle emotie, liefde en geborgenheid op te zoeken. Nu rest nog de vraag: houdt Carl’s verhaal hier op? 

via GIPHY

Bedreiging
Als we terugdenken aan de gruwelijke finale-aflevering, zag je dat Negan Carl meteen bedreigde op het moment dat de elf ongelukkigen gedwongen op hun knieën zaten. Om zijn brute verschijning nog eens extra kracht bij te zetten, startte Negan zijn speech met: “Anybody moves, anybody says anything, cut the boy’s other eye out and feed it to his father.” Zal Negan daadwerkelijk het jongste en geliefde groepslid op gruwelijke wijze van het leven beroven?

via GIPHY

Leiderloos
Als Rick zijn zoon verloor, zouden de gevolgen niet te overzien zijn. Het zou daarom een afschuwelijke maar slimme zet zijn van Negan om Rick te beroven van een van zijn grootste redenen om blijven vechten: zijn zoon. Dit verzwakt een krachtige leider zoals Rick direct, en dit zou Negan het podium geven om zijn wereld met alle horror te blijven heersen. Bye, bye, vrede, vergeving en vooruitgang…

via GIPHY

Onverwacht
De reden waarom we fan zijn van The Walking Dead: je weet nooit wat er gaat gebeuren. Dit komt het meest tot z’n recht in de finale van seizoen 6. Hoe nu verder? We weten één ding zeker: “expect the unexpected.”

Zal Carl de Grimes-legende voortzetten? Dat zien we vanaf 24 oktober in seizoen 7. Maar om je alvast gerust te stellen, acteur Chandler Riggs weet het zelf ook nog niet…

"if it makes you feel any better i still don't know who got killed and it's been like 6 months since i read the script #whoisit" — chandler riggs (@chandlerriggs)

4 april 2016

 Wie denk jij dat het slachtoffer is geworden van Negan?
Laat het ons weten op Facebook, Twitter en Instagram met #TWDopFOX.

Volgende keer:
Negan’s moord: waarom het Michonne zou zijn

Facebook/FOXTwitter@FOXnlInstagram@FOXnlFacebook/TWD

 

Serie-informatie