Negan’s moord: waarom het Abraham zou kunnen zijn

Negan’s moord: waarom het Abraham zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan, was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, Daryl, Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij zetten de acteurs één voor één op een rijtje. Dit keer: Abraham.

The Big Guy

Abraham Ford. Sergeant Ford. The Big Guy. Abraham heeft vele namen. We kennen Abraham als een stoere, trotse overlevende die de leugens van Eugene nodig had om zijn doel in het leven weer te zien. Een aantal seizoenen later staat deze militaire man niet alleen maar aan de frontlinie van de groep, maar maakt hij ook deel uit van de intieme familie van Rick. In de finale van seizoen 6 zien we dat deze familie ruw uiteen wordt gerukt door de afschuwelijke moord van Negan. Zullen we in oktober afscheid moeten nemen van Abraham?

via GIPHY

Intimidatie

Zolang we Abraham kennen, heeft hij het hoogste woord. Hij is nergens bang voor. En dat merkten we opnieuw in de finale van seizoen 6. Abraham was toen de enige die Negan onder ogen durfde te komen, en opstond uit zijn geknielde positie terwijl hij recht in Negan’s ogen keek. Wil Negan de groep intimideren en macht uitstralen, dan kan het een logische stap zijn om Abraham ‘The Big Guy’ Ford uit te schakelen.

via GIPHY

Redder in nood

Zolang Abraham onderdeel van de familie is, heeft hij alles voor ze over. Ford heeft zijn leven meerdere keren geriskeerd om iemand te redden. Zal dat ook in de finale zo zijn? Wordt hij slachtoffer van Negan doordat hij op wil komen voor the chosen one?

Stiekem afscheid

Misschien dat het aan je voorbij is gegaan, maar het kan zijn dat Abraham’s verhaal aan zijn einde is gekomen. Hij heeft zijn laatste wens kenbaar gemaakt aan Sasha in de camper in aflevering 16. En ook heeft hij een intiem moment met Eugene in de finale-aflevering. Bereidt Abraham zich voor op zijn einde?

via GIPHY

Strip

Degene die de stripboeken van The Walking Dead hebben gelezen, wisten het al: Abraham is al long gone in de originele stripboeken. Is dit een kans voor de makers van de serie om het televisieverhaal meer recht te trekken? Denise is namelijk ook later dan gepland neergehaald door Negan’s mannen.

Hij gaf geen kik

Als je de laatste scene van de finale analyseert, zie je dat Negan losgaat met Lucille. Maar je hoort geen geluid van het slachtoffer zelf. Het is niets voor Abraham om dramatisch dood te gaan, hij behoudt zijn trots (en kracht) tot de laatste seconde. Het slachtoffer staat zelfs op na de eerste dreun: typisch Abraham.

via GIPHY

Wie denk jij dat het slachtoffer is geworden van Negan?
Laat het ons weten op Facebook, Twitter en Instagram met #TWDopFOX.

Volgende keer:
Negan’s moord: waarom het Carl zou zijn

Facebook/FOXTwitter@FOXnlInstagram@FOXnlFacebook/TWD

 

Serie-informatie