Negan’s moord: waarom het Maggie zou kunnen zijn

Negan’s moord: waarom het Maggie zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, GlennDaryl , Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn  waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij zetten de acteurs een voor een op een rijtje. Dit keer: Maggie.

 Eerste liefde

Dat The Walking Dead geen liefdesverhaal is, is overduidelijk. Maar sinds Maggie in seizoen twee verscheen, is er love in the air. Glenn viel voor de beeldschone Texaanse, en sindsdien is het stel niet meer weg te denken uit The Walking Dead. Naast Maggie hebben ook haar vader en zus een onuitwisbare indruk achtergelaten op de groep. Maar is er vanaf oktober geen enkele Green meer te zien in The Walking Dead? Ligt de haat bij Negan zo diep dat hij zelfs een zwangere vrouw zal vermoorden?

 
 
 

Afrekening

In ‘The Same Boat’, seizoen zes, vielen Maggie en Carol ten prooi aan een stel slimme Saviors. Ze werden als handelswaar ingezet door een samengeraapt groepje wraakzuchtige vijanden. Deze zenuwslopende kidnapping eindigde gelukkig goed voor Maggie en Carol, maar van de Saviors bleef weinig over. Een bloedbad was al eerder een reden voor Negan om zijn leger aan volgers in te zetten tegen Rick en z’n groep. Zal het deze keer ook de reden zijn voor Negan om wraak te nemen op Maggie?

 
 
 

Bad ass

In de categorie ‘stoerste vrouwen in series’ staat Maggie op nummer één. Sinds het bezoek aan Hilltop is ze aanstormend leider. Ze heeft zich bewezen tegenover de groep door Gregory onder de duim te houden. Maggie legde daarmee een pad in de richting van het leiderschap. Zou zij in de toekomst Rick kunnen vervangen? Maar nog belangrijker: zou Negan dit voor willen zijn en de sterkste schakel van de groep de kop in willen drukken?