Negan’s moord: waarom het Daryl zou kunnen zijn

Negan’s moord: waarom het Daryl zou kunnen zijn

Sinds de seizoensfinale van The Walking Dead houdt één vraag ons in z’n greep: wie heeft Negan vermoord? Nadat Rick in de laatste aflevering trillend van angst op z’n knieën werd gedwongen door Negan was de groep gedoemd tot overgave. Negan, die zijn meesterlijke debuut maakte in de finale-aflevering, legde de groep haarfijn uit dat ze geen benul hadden van de grote wereld waar ze zich in bevonden. Rick, Maggie, Abraham, Michonne, Daryl, Sasha, Aaron, Carl, Eugene, Rosita en Glenn waren allemaal overgeleverd aan Negan’s angstaanjagende lieveling: Lucille. “Eeny, meeny, miney, mo… You. Are. IT.”

Maar wie is er vermoord? Wij zetten de acteurs één voor één op een rijtje. Dit keer: Daryl.

Team Daryl

Daryl Dixon is op het moment een van de grote lievelingen uit The Walking Dead. Als stoere, gespierde survivor met een klein hartje kún je niet anders dan toegewijd lid worden van #teamDaryl. Maar worden de enige beelden die we te zien krijgen van Daryl binnenkort ‘een ode aan’?

Sterkste schakel

Daryl’s got some skills, dat weten we allemaal. Hij heeft de groep al uit vele levensbedreigende situaties gered en zou dat dus zo weer kunnen doen… Het lijkt dus meer dan logisch dat Negan het grootste risico van de groep wil uitschakelen op het moment dat hij het zwakst is. Voor de groep zou dit vreselijk zijn. Niet alleen omdat een geliefd lid uit hun ‘familie’ wordt vermoord, maar als Negan zelfs Daryl uit kan schakelen, dan is alle hoop verloren...

 

 

Legendarische dood

Na de schokkende onthoofding van Hershel door The Governor is de serie toe aan een nieuwe legendarische dood. Iedereen hield van Hershel en vond hem onmisbaar in de groep. Zouden de makers opnieuw kiezen voor de dood van een van de meest geliefde personages in de serie: Daryl?

 

 

Dwight’s wraak

In aflevering 6 van seizoen 6 ‘Always Accountable’ maakten we kennis met Dwight. Terwijl hij vluchtte van The Saviors zag je dat hij niet te vertrouwen was. Hij had het gemunt op Daryl en kwam daarna terug om wraak te nemen in aflevering 14 ‘Twice as Far’. Helaas moest deze keer Denise het op een brute manier ontgelden. Zou hij op het moment dat Negan zijn kill kiest, een oproep doen om Daryl te vermoorden?

Daarnaast is er ook een mogelijkheid dat Dwight de plek van Daryl inneemt in de groep na zijn dood. Dwight’s haatgevoelens tegenover The Saviors kunnen sterker worden als blijkt dat hij zijn wrok uit aflevering 6 nog steeds bij zich zou dragen. Dwight kan vervolgens het vertrouwen van de groep winnen door Daryl’s dood te wreken. Maar zal Dwight ooit Daryl kunnen vervangen? Wij kunnen (en willen!) dat nog niet geloven.