Een ode aan Rick Grimes – zijn beste momenten

Een ode aan Rick Grimes – zijn beste momenten

In dit negende seizoen van The Walking Dead moeten we met pijn in ons hart afscheid nemen van Rick. De grootste held van de serie verlaat het verhaal, en dat verdient een ode. Bekijk hieronder Rick zijn beste momenten. Spoiler: het zijn vooral veel kill-scènes… Welke is jouw favoriet?

1. Bar-duel met Hershel en Glenn
Seizoen 2, aflevering 8 ‘Nebraska’


(Ga naar 1:58 voor de actie)

Wanneer je een verhaal begint met ‘drie mannen zitten in een bar’, dan eindigt het vaak met een grap. Niets is minder waar in deze scène, waarbij Rick zó snel zijn geweer trekt naar twee bijdehante vreemdelingen, dat ze niet weten wat hen overkomt.

2. Rick leert gevangenen een lesje
Seizoen 3, aflevering 2 ‘Sick’


(Ga naar 2:42 voor de actie)

Ook in deze scène speelt Rick weer een ultieme baas. Nadat hij en de groep een thuis hebben gevonden in een verlaten gevangenis, stuitten ze op criminelen die in een afgesloten celblok leven. Als na een deal blijkt dat de gevangenen zich toch tegen de groep keren, rekent Rick ‘op zijn manier’ met hen af.

3. Carl vertelt zijn vader dat Lori is overleden
Seizoen 3, aflevering 4 ‘Killer Within’


Dit is misschien wel de meest emotionele scène uit The Walking Dead ooit. Speel af vanaf 1:20 en zorg dat je tissues bij de hand hebt…

4. Rick doodt Shane
Seizoen 3, aflevering 8 ‘Made To Suffer’


Ooit was Shane de vechtersbaas van de groep, herinner jij je dat nog? Tot deze aflevering dan, want toen gebeurde er dit…

5. Rick draait door (en Michonne slaat hem)
Seizoen 5, aflevering 15 ‘Try’


In deze aflevering kan Rick wel een sessie bij de psycholoog gebruiken. Bereid je voor op de langste en meest onzinnige speech uit de serie, aldus Michonne.

6. Rick bedreigt Negan
Seizoen 7, aflevering 16 ‘The First Day Of The Rest Of Your Life’


This is why we love him: Rick is een baas. Nadat Negan zijn hele groep terroriseert met een sadistisch spelletje en twee van zijn beste vrienden bruut vermoord, roept Rick nog de legendarische woorden “I’m Gonna Kill You”.

Meer The Walking Dead-momenten? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Serie-informatie