De meest memorabele karakters van The Walking Dead (Spoilers)

De meest memorabele karakters van The Walking Dead (Spoilers)

Na 12 jaar, 11 seizoenen en 147 afleveringen komt The Walking Dead tot een einde. Met veel verdriet zullen fans over de hele wereld afscheid nemen van de serie die hen jarenlang ijzingwekkende scenes heeft aangeboden. Doorheen de jaren heeft TWD een storm aan karakters gezien. Velen daarvan hebben we liefgehad, gehaat of laten we eerlijk zijn, allebei. Ter gelegenheid van het einde van TWD, laten we terugblikken op de karakters met de meest verbazingwekkende ontwikkelingen (volgens FOX).

 

Eugene (gespeeld door Josh McDermitt)

Eugene heeft het zover geschopt in de apocalyptische wereld, maar niet op de beste manier. Wanneer hij voor het eerstwordt geïntroduceerd, misleidt hij anderen om hem te helpen en te beschermen omdat hij totaal niet in staat is zichzelf te verdedigen. Eugene laat zien hoever hij in staat is te gaan om zichzelf te beschermen: hij verraadt zelfs zijn oorspronkelijke groep om zich aan te sluiten bij Negan. Gelukkig leert hij later zijn lesje wel.

Beetje bij beetje groeit Eugene als persoon: hij is nu dapper en in staat om voor zichzelf te zorgen. Hij is niet meer zo egoïstisch en beschermt zonder aarzelen degenen om wie hij geeft.

 

Gabriel (gespeeld door Seth Gilliam)

Voor degenen die pas later aanhaakten, is Gabriel nu een van de leiders van Alexandrië: een betrouwbare beschermer. Maar zo is het niet altijd geweest.

Toen wij Gabriel voor het eerst ontmoeten, is hij een bange en laffe man opgesloten in een kerk. Blijkt zelfs dat hij zijn kerkleden aan het begin van de Apocalyps heeft afgewezen om zichzelf te beschermen (wat een pater). Het zal even duren voordat hij zijn plaats heeft verdiend, maar met veel uitdagingen bereikt hij uiteindelijk de positie die hij nu heeft.

 

Carol (gespeeld door Melissa McBride)

Velen beweren dat Carol de meest verbazingwekkende karakterontwikkeling in de show heeft. En inderdaad, je zou de oude personage nauwelijks herkennen in vergelijking met de sterke vrouw die ze nu is geworden.

Door een reeks traumatische momenten verliest Carol geleidelijk haar zachte persoonlijkheid en groeit ze uit tot een wilskrachtig persoon die alles doet om haar dierbaren te beschermen. Ondanks de beslissingen waar haar fans het niet mee eens zijn, blijft Carol krachtig en geliefd.

 

Negan (gespeeld door Jeffrey Dean Morgan)

Negan heeft velen onder ons op stang gejagen, zeker toen hij voor het eerst verscheen in seizoen 7. Het werd onmiddellijk duidelijk dat hij een gevreesde tegenstander zou worden voor Rick die vanaf het begin een enorme kracht liet zien. Dat werd al snel bevestigd toen hij meedogenloos twee favoriete personages vermoordde (tijdens die scene werden vele tranen vergoten).

Ondertussen heeft hij zich weten te doen vergeven door een reeks verlossingsacties waarbij hij langzaam het vertrouwen van veel leden van de groep wint.

 

Daryl (gespeeld door Norman Reedus)