De meest markerende doden van de serie (trigger warning+spoiler)

The Walking Dead heeft zijn portie gruwelijke doden gehad. Het moet gezegd worden dat de overlevenden leven in een post-apocalyptische wereld bevolkt door zombies die zelfs het leger niet kon stoppen. Elk seizoen heeft een aantal brutale en gewelddadige doden opgeleverd en ook dit 11e seizoen zal hieraan niet ontsnappen. Nu The Walking Dead zijn einde nadert, laten we terugblikken op enkele van de ergste sterfgevallen van de serie, van ontbinding tot onthoofding tot verbrijzelde schedels, de lijst is lang.

 

Noah

De dood van Noah die aan het begin van de serie plaatsvond, liet zijn sporen na bij de kijkers. Noah verkent samen met Glenn een stad vol walkers maar vindt zichzelf met hen opgesloten in een afgesloten ruimte. Het leger van Walkers laat deze kans niet voorbijgaan en verscheurt het lichaam van de arme, nog levende jongeman. Glenn bekijktde gruwelijke scene vanuit het raam bespat met liters bloed.

 

Merle Dixon

Merle Dixon, de oudere broer van Daryl, is bekend als de minst sympathieke van de twee. Doorheen de afleveringen wordt hij geportretteerd als gewelddadig, racistisch, seksistisch, noem maar op.

Maar wanneer hij sterft, barst Daryl in tranen uit ondanks hun tumultueuze relatie. Hoewel de fans Merle niet per se konden appreciëren, blijft de reactie van zijn broertje ontroerend. We zien Daryl zijn broer zelf vermoorden met een mes terwijl hij schreeuwt van verdriet.

 

Glenn Rhee

De dood van Glenn is zonder twijfel de meest brutale en bloederige in de geschiedenis van de serie. Glenn zijn dood is zo markerend doordat het door Negan beloofd werd sinds het vorige seizoen en arriveert na een lange en intrigerende cliffhanger dat zich voortsleept. Bovendien leek zijn dood alsmaar zekerder na een volledig mislukte afleidingsmanoeuvre enkele afleveringen voorheen.

Tegen de tijd dat Lucille uiteindelijk op de schedel van Glenn valt, hebben we genoeg tijd gehad om het te verwerken. Toch blijft het ongekend bloedbad met het walgelijke beeld van Glenns gezicht misvormd en zijn oog half uit zijn hoofd voor fans schokkend.

 

Lizzie

"Just look at the flowers, Lizzie" – De cult en huiveringwekkende zinnen van Carol in The Walking Dead en met reden. Zeven jaar na de uitzending blijft Carol haar moord op Lizzie een van de meest schokkende daden in een serie die er vrijwel genoeg heeft. Haar dood komt nadat zij zich geleidelijk van de werkelijkheid lijkt los te maken en steeds gevaarlijker wordt: ze vindt zombies leuk, smoort baby Judith bijna en vermoordt uiteindelijk zelfs haar zusje in een waanzinnige daad. Carol die radeloos raakt, besluit er iets aan te doen. Nadat ze haar naar een bloemenveld heeft gebracht om haar tot rust te stellen, schiet ze haar in het achterhoofd. Een gebaar dat de heldin voor altijd zal veranderen en wij nooit zullen vergeten.

 

Sasha