5 redenen waarom je Atlanta moet kijken

5 redenen waarom je Atlanta moet kijken

Amerika is gek van de prijswinnende, geniale, maar ‘doodgewone’ comedyserie Atlanta. Het verhaal waarin je twee neven volgt die het willen maken in de rapwereld van Atlanta, blijft in een hoog tempo harten veroveren. En met twee Golden Globes op zak is Atlanta zeker de moeite waard om te kijken. Hier zijn vijf redenen waarom.

1. Donald Glover

Ontmoet het wonderkind van de serie: maker, producent én hoofdrolspeler Donald Glover. Hij speelt Earn, een intelligente jonge man die maar niet onder het juk van de stad vandaan kan komen. Hij probeert op zijn manier zijn gezin te ondersteunen en iets positiefs met zijn leven te doen, maar de ‘zwarte’ buurt waarin hij woont zit hem regelmatig tegen. Donald Glover speelt de ultieme ‘nice-guy’ waarvan je blijft hopen dat hij ooit succesvol wordt.

via GIPHY

2. Soundtrack

De soundtrack van Atlanta is briljant. De combinatie van jazz, soul, hiphop en rap kan je niet anders dan aanstaan.

via GIPHY

3. Darius

Darius, gespeeld door Keith Stanfield, is de stadsgek uit de serie. Hij bedoelt het goed, maar zijn door drugs gevoede visie op het leven maakt hem vaak onbegrepen. Voor de kijker juist leuk; het levert een hoop hilarische momenten op.

via GIPHY

4. Lekker gewoon

Atlanta is geen standaard Hollywoodserie bomvol cliffhangers, bloedstollende gebeurtenissen en extreme veranderingen. Er gebeurt eigenlijk best weinig. Dit gebrek aan drama maakt de serie interessant, en ondanks dat het officieel een comedy is, bitterzoet.

via GIPHY

5. Echt

Atlanta laat veel problemen zien waar Amerika, en de rest van de wereld, elke dag mee kampen. De serie laat armoede, klassendiscriminatie, drugsproblemen en ongelijkheid zien. Zoals Glover zei: “I wanted to show real people in real situations.”

via GIPHY

Atlanta is een comedy met een ruw randje die elke kijkminuut waard is. Kijk vanaf deze week elke zaterdag om 20.10 uur naar Atlanta op FOX.

Serie-informatie