5 Dingen die je nog niet wist over The Walking Dead

The Walking Dead is een van de meest populaire series op televisie. Wekelijks kijken miljoenen fans naar de welbekende zombieserie. Je zou toch denken dat je na jaren van tweets, foto’s en video’s alles al weet? Niets is minder waar. Wij zijn voor je gaan graven en hebben vijf opmerkelijke feiten over The Walking Dead voor je op een rij gezet. Wedden dat je mond openvalt bij nummer vier?
 
1. The Walking Dead is een kopie van zombiefilm 28 Days Later
 
Kwam de ziekenhuisscène uit aflevering één je bekend voor? Dat kan kloppen, want veel fans beweren dat het een exacte kopie is van de iconische zombiefilm 28 Days Later. Fans vroegen maker van The Walking Dead Robert Kirkman ernaar, waarop hij antwoordde: “a complete coincidence. I saw 28 Days Later shortly before the first issue of The Walking Dead was released. That first issue came out in October of 2003 and 28 Days Later was released in the States in June of 2003. So, we were working on our second issue by the time I saw it. It was going to be a matter of somehow trying to restage the entire first issue, because it was a very similar coma opening. I made a decision – which I pretty much regret at this point – I said, ‘You know what? It’s so different, I will probably never hear anything about this.’ And I was wrong.”
Bron: Babbletop
 
2. De intro veroudert per seizoen
 
Elk seizoen wachten we weer met smart op een nieuwe serie-intro. Maar wist je ook dat het logo van The Walking Dead met elk seizoen veroudert? Het verhaal hierachter is dat de makers willen dat de hele serie, net zoals de gehele wereld van The Walking Dead – ‘vergaat’. Naast dat de wereld veroudert en de zombies verrotten, vergaat het logo van The Walking Dead dus ook.
 

3. In The Walking Dead wordt stiekem verwezen naar Breaking Bad
 
Het gerucht gaat dat The Walking Dead zich in dezelfde wereld afspeelt als die van de wereldberoemde dramaserie Breaking Bad. Fans hebben meerdere ‘easter eggs’ gespot. Herinner je de scène nog waarin Daryl mededeelt dat zijn broer Merle vroeger drugsdealer was? Hij houdt tijdens die scène een zak drugs in de lucht. Welke kleur denk je dat het goedje had? Inderdaad, blauw. De kleur van Walter White’s perfecte product. Nog niet overtuigd? In een aantal afleveringen van de zombieserie wordt het lied ‘Negro y Azul: The Ballad of Heisenberg’ afgespeeld op de radio, de bijnaam van Walter ‘Heisenberg’ White.

4. Norman Reedus verzamelt Andrew Lincoln’s haar
 
Tijdens de opnames van seizoen vijf werd Andrew Lincoln gespot met een fris kaalgeschoren gezicht. De geruchten gingen dat hij uit de serie was geknipt, maar niets was minder waar. Het bleek dat ze in dat seizoen Alexandria ontdekten, een dorp met overgebleven luxe uit de wereld vóór walkers. Norman Reedus had tijdens de opnames een vreemd verzoek. Namelijk om het afgeschoren haar van Andrew in een zakje te bewaren en aan hem te geven. Hij wilde niet zeggen waarom hij het haar wilde bewaren. Maar iets zegt ons dat dit met een toekomstige prank te maken heeft. Daar staan de twee namelijk bekend om.
 

5. Michonne werd eerst gespeeld door iemand anders
 
Herinner jij je nog de scène uit seizoen twee waarin je voor het eerst Michonne zag? Je dacht dat je Michonne zag, maar stiekem speelde op dat moment een nog onbekende actrice haar. De makers gaven haar een grote cape die haar gezicht volledig bedekte. Danai Gurira was namelijk pas gecast als Michonne voor seizoen 3 van The Walking Dead!

 
Je kunt vanaf maandagochtend 11 en dinsdagavond 12 februari weer genieten van je favoriete serie. The Walking Dead is dan terug met nieuwe afleveringen van het negende seizoen.
 
Meer The Walking Dead-momenten? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Serie-informatie