The Mentalist

vrijdag 22.00

NL3 - 12NL3 - 12
The Mentalist

Wanneer te zien

 1. vrijdag 1 oktober om 22.00

  Cherry Picked (Afl.06 - S05)

 2. vrijdag 1 oktober om 22.55

  If It Bleeds, It Leads (Afl.07 - S05)

 3. zondag 3 oktober om 01.35

  Cherry Picked (Afl.06 - S05)

Samenvatting

De reeks gaat over de detective Patrick Jane (Simon Baker), die het California Bureau of Investigation (CBI) adviseert. Jane heeft een opmerkelijk gave om serieuze misdaden op te lossen door zijn messcherpe observatievaardigheiden te gebruiken. Ondanks dat Patrick het volgen van de protocollen aan zijn laars lapt en zijn gebrek aan grenzen wordt hij gewaardeerd door zijn collega's. Patrick werkte voorheen bij de televisie als bekend medium, maar nu geeft hij toe dat hij die paranormale gaven heeft gespeeld.

Afleveringen

 • 1

  The Crimson Ticket

  +

  Patrick ondervraagt Lorelei in een poging om achter haar relatie met Red John te komen. De CBI ziet zich gedwongen tot samenwerking met de FBI bij het onderzoek naar de moord op een hotelmedewerker.

 • 2

  Devil's Cherry

  +

  Bij zijn onderzoek naar de moord op een diamantslijper, krijgt Patrick zonder het te weten een drug binnen die hem laat hallucineren over zijn dode dochter.

 • 3

  Not One Red Cent

  +

  De CBI onderzoekt een overval waarbij iemand wordt vermoord. Patrick gaat ervan uit dat de overvallers hulp van binnenuit hebben gekregen.

 • 4

  Blood Feud

  +

  Terwijl de CBI een moord onderzoekt die de strijd tussen twee rivaliserende bendes kan laten oplaaien, komt Rigsby door de zaak in contact met zijn vader, een ex-gedetineerde van wie hij vervreemd is.

 • 5

  Red Dawn

  +

  Een flashback naar Patricks eerste dag bij de CBI. Als hij om bewijzen komt vragen in de zaak Red John, gaat hij het team helpen om de moord op de zoon van een rechter op te lossen.

 • 6

  Cherry Picked

  +

  Terwijl de CBI aan een ongebruikelijke ontvoeringszaak werkt, probeert Patrick erachter te komen welke bewaarder Lorelei uit de gevangenis heeft laten ontsnappen.

  Wanneer te zien
  vrijdag 1 oktober om 22.00
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 3 oktober om 01.35
  Op FOX
 • 7

  If It Bleeds, It Leads

  +

  Een jonge tv-verslaggeefster wordt vermoord, en de CBI gaat ervan uit dat de moordenaar iemand is naar wie zij onderzoek deed.

  Wanneer te zien
  vrijdag 1 oktober om 22.55
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 3 oktober om 02.25
  Op FOX
 • 8

  Red Sails in the Sunset

  +

  Patrick helpt Lorelei om te ontsnappen en ontvoert haar vervolgens om haar over Red John te ondervragen. Ondertussen doet Loreleis moeder een schokkende onthulling over haar familie aan agent Lisbon.

  Wanneer te zien
  vrijdag 8 oktober om 22.00
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 10 oktober om 01.35
  Op FOX
 • 9

  Black Cherry

  +

  De CBI probeert erachter te komen wie de moordenaar is van een makelaar, die zijn verleden als bendelid achter zich had gelaten.

  Wanneer te zien
  vrijdag 8 oktober om 22.55
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 10 oktober om 02.25
  Op FOX
 • 10

  Panama Red

  +

  Patrick ontdekt dat een vermoorde jonge botanist werkte aan een kostbare nieuwe marihuanasoort, en Cho loopt bij een inval een oude vriend tegen het lijf die een grote verrassing voor hem heeft.

  Wanneer te zien
  vrijdag 15 oktober om 22.00
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 17 oktober om 01.35
  Op FOX
 • 11

  Days of Wine and Roses

  +

  De dochter van een senator wordt vermoord. Het spoor leidt naar een afkickkliniek. Er zijn verdachten en motieven te over. Zo heeft een vrouw een ketting van haar ouders gepikt om aan drugs te komen.

  Wanneer te zien
  vrijdag 15 oktober om 22.55
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 17 oktober om 02.25
  Op FOX
 • 12

  Little Red Corvette

  +

  Tommy Volker is dankzij een informant agent Lisbon steeds een stapje voor, maar het team is iemand op het spoor die mogelijk kan getuigen in een van de moordzaken waar Volker bij betrokken is.

  Wanneer te zien
  vrijdag 22 oktober om 22.00
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 24 oktober om 01.35
  Op FOX
 • 13

  The Red Barn

  +

  De vondst van drie lijken in een verlaten schuur helpt Patrick om een directe link te leggen tussen Red John en de Visualize-sekte.

  Wanneer te zien
  vrijdag 22 oktober om 22.55
  Op FOX
  Wanneer te zien
  zondag 24 oktober om 02.25
  Op FOX
 • 14

  Red in Tooth and Claw

  +

  Het team onderzoekt op een universiteit de moord op een student, en Patrick helpt Bertram bij het pokeren.

 • 15

  Red Lacquer Nail Polish

  +

  Het lijk van een socialite ligt verkoold in huis. De CBI komt erachter dat verscheidene mensen ruzieden over haar aanzienlijke erfenis.

 • 16

  There Will Be Blood

  +

  Lorelei duikt weer op. Dit keer heeft ze een vrouw vermoord die Red John misschien geholpen heeft bij de moord op de zus van Lorelei.

 • 17

  Red, White and Blue

  +

  Een soldate wordt na een avondje uit vermoord. De enig mogelijke getuige is een andere veteraan die aan geheugenverlies lijdt.

 • 18

  Behind the Red Curtain

  +

  In Sacramento maakt een musicalactrice een dodelijke val, en Patrick heeft de hulp van LaRoche nodig om de moordenaar te vinden.

 • 19

  Red Letter Day

  +

  Terwijl de CBI naar een toeristenstadje in het voormalige Wilde Westen gaat om daar een moord op te lossen, weet Robert Kirkland beslag te leggen op Patricks geheime dossier over Red John.

 • 20

  +

  De CBI heeft bij een moordzaak de hulp nodig van een relatietherapeut die voor de radio werkt, maar misschien lukt het hem ook om de spanning tussen Rigsby en Van Pelt weg te nemen.

 • 21

  Red and Itchy

  +

  Patrick helpt LaRoche om een tupperware bakje terug te krijgen dat uit diens safe was gestolen. Het kan hen ook helpen om de mol binnen de CBI op het spoor te komen.

 • 22

  Red John's Rules

  +

  Patrick kort zijn lijst met Red John-verdachten in tot zeven personen. Dan slaat Red John opnieuw toe, en het slachtoffer roept bij Patrick herinneringen aan zijn vroegere leven op.