The Book of Negroes

NL4 - 16NL4 - 16

BOOK OF NEGROES BIJ FOX

Seizoen 1
00:30

Samenvatting

Aminata Diallo wordt op 11-jarige leeftijd ontvoerd uit haar dorpje Bayo, in West-Afrika. Ze wordt samen met honderden vreemden en enkele mede dorpelingen gedwongen om dagenlang aan een ketting gekluisterd, te lopen tot aan zee. Na een reis van verschrikkelijke maanden over de Atlantische Oceaan, komt ze aan in South Carolina, waar ze een nieuw leven begint als slaaf. Door haar intelligentie leert ze snel Engels en een collega-slaaf Mamet, leert haar stiekem lezen en schrijven.

Afleveringen

Seizoen 1
 • 1

  The Book of Negroes 1, 1

  +

  Aminata Diallo wordt op 11-jarige leeftijd ontvoerd uit haar dorpje Bayo, in West-Afrika. Ze wordt samen met honderden vreemden en enkele mede dorpelingen gedwongen om dagenlang aan een ketting gekluisterd, te lopen tot aan zee.

 • 2

  The Book of Negroes 1, 2

  +

  Aminata probeert zich af te wenden van de affectie van de twee mannen die haar bezitten. Ze past zich langzaam aan aan het plantageleven.

 • 3

  The Book of Negroes 1, 3

  +

  Wanneer de revolutie in New York uitbreekt, grijpt Aminata haar kans en vlucht ze naar de haven van Canvas Town, op weg naar vrijheid.

 • 4

  The Book of Negroes 1, 4

  +

  Na de Britse nederlaag start Aminata met het registreren van Black Loyalists in The Book of Negroes voor een ontsnapping in Nova Scotia.

 • 5

  The Book of Negroes 1, 5

  +

  Aangezien de raciale spanningen stijgen in het arme Shelburne, organiseert Aminata een laatste reis naar Afrika.

 • 6

  The Book of Negroes 1, 6

  +

  Bij hun aankomst in Afrika laat Aminata de Loyalisten achter zich, om zo haar weg terug te vinden naar haar geboortedorp Bayo.