De Bunker

De Bunker

Samenvatting

De Bunker volgt een team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit haar ondergronds hoofdkwartier: de ‘Bunker’. Als buitendienst verzamelen de agenten informatie op het veld, om zo tijdig een belangrijke dreiging of ramp te voorkomen. Die bedreiging kan van alle kanten komen: extreemrechts en -links, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes,... Op het team rust een enorme verantwoordelijkheid en de agenten zijn -door de interne geheimhouding- vaak enkel op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is zonder meer groot.

Afleveringen

Seizoen 1
 • 1

  De Bunker, 1

  +

  Pierre is het hoofd van de Belgische geheime dienst. Samen met zijn team, bestaande uit de ambitieuze Farah, IT-expert Rob en Cloe gaat hij op zoek naar een aantal kilo verdwenen Semtex.

 • 2

  De Bunker, 2

  +

  Het team is diep onder de indruk na afloop van hun vorige interventie. Veel tijd om erbij stil te staan is er niet, want de Algerijnse Minister van Defensie is aangekomen in Brussel voor de NAVO-top.

 • 3

  De Bunker, 3

  +

  Het team krijgt geen vat op een Joodse criminele bende, ondanks de goede contacten tussen Farah en haar informant Samuel Bloch. Kunnen ze Bloch nog langer vertrouwen?

 • 4

  De Bunker, 4

  +

  Een hacker laat een boodschap achter op de pc van de minister van Justitie: Chris Rogiers, die in hechtenis zit voor cyberaanvallen tegen overheidsdiensten, moet worden vrijgelaten binnen de 24 uur.

 • 5

  De Bunker, 5

  +

  Het team van de Antwerpse cel van Staatsveiligheid vermoedt dat Syriëstrijder Ruben De Bruyne (Mathias Van Mieghem) niet zomaar naar huis is teruggekomen.

 • 6

  De Bunker, 6

  +

  Iwein, een vroegere spilfiguur van het extreemrechtse Blood & Honour, duikt na jaren terug op wanneer hij een zaal afhuurt voor een stijlvol privéfeest. Het team vertrouwt het zaakje niet.

 • 7

  De Bunker, 7

  +

  Het team doet onderzoek naar 'Peaceful Minds', een organisatie gericht op mindfulness, die volgens Rob een dekmantel is voor de genezingssekte van Milner. Toch vindt ook Rob geen concrete bewijzen.

 • 8

  De Bunker, 8

  +

  Wanneer het team op het spoor wordt gebracht van professor Felix Tambuyser en zijn bizarre gedrag, wordt meteen gevreesd voor wetenschappelijke spionage.

 • 9

  De Bunker, 9

  +

  Een onschuldige vechtpartij tussen twee jongetjes wordt door extremisten gebruikt om Joden en moslims tegen mekaar op te zetten.

 • 10

  De Bunker, 10

  +

  Tijdens een inval in één van de schuiladressen van Chaim Rosenthal, verliest Alexander Rob geen moment uit het oog.